Rondje Regenboogbuurt

Wandelingen

NIEUW: THEMARONDLEIDING (maandelijkse themawandeling)
Ontdek de invloed van Bruno Taut in de Regenboogbuurt!

De revolutionaire Duitse architect Bruno Taut (1880-1938) was de belangrijkste inspiratiebron voor de Regenboogbuurt. De Regenboogbuurt in Almere (1994-1998) is het grootste eerbetoon ter wereld aan zijn kleurrijke werk.

   

Wanneer? Elke 3e zondagmiddag van de maand.
Hoe laat? Van 13.30 tot ca. 15.30 uur.
Waar? Vertrekpunt is het schoolplein aan de voorzijde van Basisschool Het Spectrum, Regenboogweg 47, 1339 ET Almere, naast supermarkt DEEN (hier keert u ook weer terug).

Bereikbaarheid per:
– Trein: Almere Buiten en Almere Oostvaarders, elk ca. 15 minuten lopen;
– Bus: M7 Halte Regenboogbuurt Noord, ca. 1 minuut lopen;
– Auto: gratis parkeren aan de Regenboogweg;

De data voor deze themarondleiding zijn:

2022: 16 jan – 20 feb – 20 mrt

De rondleidingen gaan in principe altijd door (mits toegestaan ivm corona).
Tip: zorg ervoor dat u voorbereid bent op de weersomstandigheden van die dag.

Wel dient u zich tevoren hier aan te melden.
U ontvangt een bevestiging per email (let op uw spambox).

Wilt u na afloop van de rondleiding een souvenir of achtergrondinformatie mee naar huis nemen?
Kijk voor ons aanbod op www.regenboogbuurt.nl/steun-ons en mail uw bestelling naar info@regenboogbuurt.nl.

Meer informatie? Mail naar info@regenboogbuurt.nl of bel 036-5351479

  • Wandelen door de Regenboogbuurt op eigen gelegenheid

Altijd mogelijk. NIEUW: Rondje Regenboogbuurt!

  

Let op: Groot onderhoud! In de Regenboogbuurt wordt tussen najaar 2018 en 2022 groot onderhoud gepleegd. Het kan zijn dat in die periode tijdelijk niet alle routebordjes aanwezig zijn.

Wilt u zeker zijn dat u de route makkelijk kunt volgen? Download hier de wandelroute.
Wilt u zeker zijn dat u geen bordjes met QR code mist? Bestel hier de flyer met wandelroute.

De Rode Donders van architect Liesbeth van der Pol zijn de bekendste gebouwen van de Regenboogbuurt, misschien wel van Almere. Maar daarachter ligt nog veel meer moois. De Regenboogbuurt is gemaakt op basis van een kleurenplan. Kleurgebruik is essentieel deel van de architectuur en tot in detail geregisseerd. Dat is nergens ter wereld op deze schaal gedaan!
Er zijn prachtige straten en fraaie hofjes, waar de bebouwing en beplanting qua kleur tot in detail op elkaar zijn afgestemd. Vele bekende architecten zoals Sjoerd Soeters, Aldo van Eyck, Liesbeth van der Pol en Jeroen Geurst hebben er een bijdrage aan geleverd. Tijdens een wandeling ervaart u het best wat kleur met u doet, zelfs als het weer misschien wat minder mooi is.

Stichting Regenboogbuurt heeft daarom het initiatief genomen om bordjes te ontwikkelen met pijlen voor wandelroutes door de Regenboogbuurt en met QR codes voor toegang tot achtergrondinformatie over de Regenboogbuurt. Het Rondje Regenboogbuurt!

We zijn bij de uitvoering financieel ondersteund door het Oranjefonds, Rabobank Almere en werkten in de uitvoering samen met De Almeerdaagse en Stichting Weethoejeleeft.

Resultaat is een heel rondje van 5 km, en vier opties voor een half rondje van 2,5 km: oost vanaf de bushalte Regenboogbuurt Noord, west vanaf de bushalte Regenboogbuurt Zuid, en noord of zuid van en naar het Gerrit Schulte (fiets)pad.

Via 20 bordjes met QR codes langs de routes kunt u achtergrondinformatie ophalen over de geschiedenis, bebouwing, beplanting en kunst in de Regenboogbuurt. Het enige dat u nodig hebt is een smartphone met QR scanner.

Alle bordjes blijven gewoon hangen. U kunt deze routes dus het hele jaar door op eigen gelegenheid wandelen. De paden zijn over de hele route verhard, dus geschikt voor iedereen!

U kunt de wandelroute hier downloaden.

U kunt bij Stichting Regenboogbuurt de wandelroute ook als flyer aanschaffen. Op de flyer staan behalve de route ook de locaties van de 20 QR code bordjes aangegeven. Met uw bijdrage helpt u Stichting Regenboogbuurt om het Rondje Regenboogbuurt in stand te houden.

Andere routesuggestie uit de vorige eeuw: Casla Wandeling

 Toegankelijkheid

Wandelingen en rondleidingen vinden plaats in de openbare ruimte en zijn toegankelijk voor kinderwagens en mensen met een mobiliteitsbeperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd.