Wandeling Regenboogbuurt

  • Wandelen door de Regenboogbuurt onder leiding van een deskundige gids

Altijd mogelijk op afspraak.

NIEUW: THEMARONDLEIDING
Ontdek de invloed van Bruno Taut in de Regenboogbuurt!

   
Wanneer? Elke 3e zondagmiddag van de maand (van maart t/m november 2020)
Hoe laat? Van 13.30 tot ca. 15.30 uur
Waar? Vertrekpunt is het wijkkantoor aan de Regenboogweg 45, 1339 ET  Almere (aan het schoolplein, tussen Basisschool Het Spectrum en Supermarkt DEEN).

De data in 2020 zijn:
15 mrt – 19 apr – 17 mei – 21 juni – 19 juli – 16 aug – 20 sept – 18 okt – 15 nov

De rondleidingen gaan in principe altijd door (tip: neem een paraplu mee).
Wel vragen we u om zich tevoren aan te melden.

Klik hier om u aan te melden.

Meer informatie? Mail naar info@regenboogbuurt.nl of bel 036-5351479

  • Wandelen door de Regenboogbuurt op eigen gelegenheid

Altijd mogelijk. NIEUW: Rondje Regenboogbuurt!

  

Let op: Groot onderhoud! In de Regenboogbuurt wordt tussen najaar 2018 en 2022 groot onderhoud gepleegd. Het kan zijn dat in die periode tijdelijk niet alle routebordjes aanwezig zijn.
Wilt u zeker zijn dat u de route makkelijk kunt volgen? Download hier de wandelroute.
Wilt u zeker zijn dat u geen bordjes met QR code mist? Bestel hier de flyer met wandelroute.

De Rode Donders van architect Liesbeth van der Pol zijn de bekendste gebouwen van de Regenboogbuurt, misschien wel van Almere. Maar daarachter ligt nog veel meer moois. De Regenboogbuurt is gemaakt op basis van een kleurenplan. Kleurgebruik is essentieel deel van de architectuur en tot in detail geregisseerd. Dat is nergens ter wereld op deze schaal gedaan!
Er zijn prachtige straten en fraaie hofjes, waar de bebouwing en beplanting qua kleur tot in detail op elkaar zijn afgestemd. Vele bekende architecten zoals Sjoerd Soeters, Aldo van Eyck, Liesbeth van der Pol en Jeroen Geurst hebben er een bijdrage aan geleverd. Tijdens een wandeling ervaart u het best wat kleur met u doet, zelfs als het weer misschien wat minder mooi is.

Stichting Regenboogbuurt heeft daarom het initiatief genomen om bordjes te ontwikkelen met pijlen voor wandelroutes door de Regenboogbuurt en met QR codes voor toegang tot achtergrondinformatie over de Regenboogbuurt. Het Rondje Regenboogbuurt!

We zijn bij de uitvoering ondersteund door het Oranjefonds (NL Doet) en de Rabobank Almere (Clubkasactie) en werkten samen met De Almeerdaagse (onze nieuwe routebordjes sloten aan op hun bestaande routebordjes) en Weethoejeleeft in Almere (zij maakten de nieuwe bordjes gereed voor montage).

Resultaat is een heel rondje van 5 km, en vier opties voor een half rondje van 2,5 km: oost vanaf de bushalte Regenboogbuurt Noord of west vanaf de bushalte Regenboogbuurt Zuid, of noord of zuid van en naar het Gerrit Schulte (fiets)pad.

Via 20 bordjes met QR codes langs de routes kun je achtergrondinformatie ophalen over de geschiedenis, bebouwing, beplanting en kunst in de Regenboogbuurt. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone met QR scanner.

Alle bordjes blijven gewoon hangen. Je kunt deze routes dus het hele jaar door op eigen gelegenheid wandelen. De paden zijn over de hele route verhard, dus geschikt voor iedereen!

Je kunt de wandelroute hier downloaden.

Je kunt bij Stichting Regenboogbuurt de wandelroute ook als flyer aanschaffen. Op de flyer staan behalve de route ook de locaties van de 20 QR code bordjes aangegeven. Met jouw bijdrage help je Stichting Regenboogbuurt om het Rondje Regenboogbuurt in stand te houden.

Andere routesuggestie uit de vorige eeuw: Casla Wandeling