RONDLEIDING REGENBOOGBUURT

NIEUW ! Iconen van de Regenboogbuurt
Op de derde zondagmiddag van elke maand.


Met dank aan Geert van der Wijk voor de foto’s.

Tijdens deze speciale rondleiding, geïnspireerd op het boek ‘Iconen van Almere’ uit 2016, word je meegenomen langs architectonische meesterwerken van beroemde architecten, waaronder de drie ‘Rooie Donders’, ontworpen door de gerenommeerde oud-rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, die al vanaf de A6 te bewonderen zijn. Ben jij ook benieuwd hoe ze aan hun bijzondere vorm en kleur gekomen zijn ?

En er is meer ! De Regenboogbuurt herbergt niet alleen architectonische hoogstandjes, maar ook andere fascinerende iconen die om te ontdekken. Benieuwd naar de verhalen achter deze bijzondere creaties ? Beleef het zelf en sluit aan bij de rondleiding.

Data in 2024: 21 jan – 18 feb – 17 mrt – 21 apr – 19 mei – 16 juni – 21 juli – 18 aug – 15 sept – 20 okt – 17 nov – 15 dec.

Wij vragen je om je tevoren even aan te melden via het formulier. Dan ontvang je een bevestiging en rekenen wij op jouw komst.

Hoe laat ? Van 13.30 tot ca. 15.30 uur.
Waar ? Vertrek- en eindpunt is het wijkkantoor  aan het schoolplein van Basisschool Het Spectrum, naast DekaMarkt, Regenboogweg 47, 1339 ET Almere. Zie Google maps

Bereikbaarheid per:
– Trein: Almere Buiten of Almere Oostvaarders, elk ca. 15 minuten lopen;
– Bus: M7 Halte Regenboogbuurt Noord, ca. 1 minuut lopen;
– Auto: gratis parkeren aan de Regenboogweg;
– Fiets: het doorgaande Gerrit Schulte fietspad loopt dwars door de buurt.

Deze rondleidingen zijn in het Nederlands en staan onder begeleiding van een deskundige lokale gids.

Kosten ? Volwassenen € 9,50 per persoon incl. souvenir (contant te voldoen bij de gids). Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.

AANMELDEN

Hierbij meld ik mij aan voor de rondleiding op:

    Ben je met een groep groter dan 8 personen of wil je een rondleiding op een ander moment, met een ander thema of in een andere taal ? Kijk dan hier: www.regenboogbuurt.nl/rondleidingopmaat

    www.regenboogbuurt.nl/ontdekderegenboogbuurt op een andere manier.