RONDLEIDING REGENBOOGBUURT

NIEUW ! Iconen van de Regenboogbuurt
Op de derde zondagmiddag van elke maand.


Met dank aan Geert van der Wijk voor de foto’s.

Tijdens deze speciale rondleiding, geïnspireerd op het boek ‘Iconen van Almere’ uit 2016, wandel je langs architectonische meesterwerken van gerenommeerde architecten, waaronder de drie ‘Rooie Donders’, ontworpen door oud-rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, die al vanaf de A6 te bewonderen zijn. Ben jij ook benieuwd hoe ze aan hun bijzondere vorm en kleur gekomen zijn ?

En er is meer ! De Regenboogbuurt herbergt niet alleen architectonische hoogstandjes, maar ook andere fascinerende iconen die wachten om door jou ontdekt te worden. Benieuwd naar de verhalen achter deze bijzondere buurt ? Sluit aan bij de rondleiding en beleef het zelf.

Data in 2024: 21 jan – 18 feb – 17 mrt – 21 apr – 19 mei – 16 juni – 21 juli – 18 aug – 15 sept – 20 okt – 17 nov – 15 dec.

Wij vragen je om je tevoren even aan te melden via het formulier. Dan ontvang je een bevestiging en rekenen wij op jouw komst.

Hoe laat ? Van 13.30 tot ca. 15.30 uur.
Waar ? Vertrek- en eindpunt is het wijkkantoor  aan het schoolplein van Basisschool Het Spectrum, naast DekaMarkt, Regenboogweg 45, 1339 ET Almere. Zie Google maps

Bereikbaarheid per:
– Trein: Almere Buiten of Almere Oostvaarders, elk ca. 15 minuten lopen;
– Bus: M7 Halte Regenboogbuurt Noord, ca. 1 minuut lopen;
– Auto: gratis parkeren aan de Regenboogweg;
– Fiets: het doorgaande Gerrit Schulte fietspad loopt dwars door de buurt.

Deze rondleidingen zijn in het Nederlands en staan onder begeleiding van een deskundige lokale gids.

Kosten ? Volwassenen € 9,50 per persoon incl. souvenir (contant te voldoen bij de gids). Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.

NIEUW ! VIND JOUW ALDO IN DE REGENBOOGBUURT
Tijdens een rondleiding voor ouders, kunnen hun kinderen een speurtocht doen: Vind jouw Aldo in de Regenboogbuurt ! Een eerbetoon aan Aldo van Eyck, ter gelegenheid van het feit dat deze beroemde architect 25 jaar geleden (in 1999) is overleden.
Het speurtochtformulier is voor het eerst beschikbaar tijdens de rondleiding op zondag 16 juni 2024, tijdens de landelijke Dag van de Architectuur. Voor meer info klik hier

AANMELDEN

Hierbij meld ik mij aan voor de rondleiding op:

    Ben je met een groep groter dan 8 personen of wil je een rondleiding op een ander moment, met een ander thema of in een andere taal ? Kijk dan hier: www.regenboogbuurt.nl/rondleidingopmaat

    www.regenboogbuurt.nl/ontdekderegenboogbuurt op een andere manier.