ONTDEK DE REGENBOOGBUURT


Stichting Regenboogbuurt nodigt je van harte uit om de buurt te ontdekken. Dat kan op verschillende manieren. Sinds onze oprichting in 2017 hebben we elk jaar een nieuwe manier toegevoegd.

RONDLEIDING
OPEN MONUMENTEN DAG
RONDJE REGENBOOGBUURT
KERSENBLOESEMFEEST
LAB-GEOCACHE

KERSTSTALLENROUTE
SPORTRONDJE
DUURZAME REGENBOOGBUURT
ALDO IN ALMERE

RONDLEIDING DOOR DE REGENBOOGBUURT (sinds 2017)

Onder leiding van een deskundige lokale gids ga je op pad. Onderweg hoor je mooie verhalen en interessante weetjes over bebouwing, beplanting, kleuren én kunst in deze kleurrijke buurt.
Maandelijks is er een instaprondleiding voor individuele gasten en groepen tot 8 personen in de Nederlandse taal. www.regenboogbuurt.nl/rondleiding

Voor je eigen groep, in een andere taal, met een speciaal thema, kun je op afspraak een rondleiding op maat boeken. www.regenboogbuurt.nl/rondleidingopmaat


OPEN MONUMENTEN DAG (sinds 2017)

Als jong cultureel erfgoed van Almere doet de Regenboogbuurt natuurlijk mee aan de landelijke Open Monumenten Dag in september.
In samenwerking met Erfgoedhuis Almere laat Stichting Regenboogbuurt je deze bijzondere kleurrijke buurt op verschillende manieren beleven. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud met expositie, maquettes, workshops, filmmateriaal en rondleidingen. www.regenboogbuurt.nl/openmonumentendag


RONDJE REGENBOOGBUURT (sinds 2018)

Een wandeling van ca. 5 km op eigen gelegenheid voert je langs de mooiste plekjes van deze kleurrijke buurt. Op 20 locaties kun je via een qr code informatie ophalen over geschiedenis en achtergronden. www.regenboogbuurt.nl/rondjeregenboogbuurt

Je kunt ook kiezen voor de wandeling die in 1998 door Casa Casla is gemaakt. Zie CasaCaslaWandeling.


KERSENBLOESEMFEEST ALMERE (sinds 2019)

In de Regenboogbuurt staan maar liefst 850 (!) Japanse sierkersenbomen, verdeeld over twee lange lanen. De belangstelling ervoor is in de loop der jaren met de bomen meegegroeid.
In 2019, toen de buurt (en de bomen) 21 jaar oud waren, nam Stichting Regenboogbuurt het initiatief voor het eerste Kersenbloesemfeest Almere. Sindsdien komt dit (ééndaagse) feest elk jaar terug tijdens de volle bloei van de bloesem.
Essentie van het feest is picknicken onder de bloesem. Aanvulling daarop zijn activiteiten en entertainment voor jong en oud rond het thema Japan.
www.regenboogbuurt.nl/kersenbloesemfeestalmere en
www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere


GEOCACHING (sinds 2020)

Een adventure labcache leidt je door middel van 5 vragen kris kras door de Regenboogbuurt. Heb je alle antwoorden goed ? Dan kom je bij de bonuscache. www.geocaching.com


KERSTSTALLENROUTE ALMERE (sinds 2021)

In de kerstperiode zijn er mooie en creatieve kerststallen te bewonderen in en rond de Regenboogbuurt, en op andere plekken in Almere. Je kunt zelf meedoen door een kerststal zo bij je huis of bedrijf te zetten, dat hij vanaf de straat te zien is; in je tuin of achter een raam. Je kunt natuurlijk ook alle kerststallen gaan bekijken.
www.regenboogbuurt.nl/kerststallenroutealmere en
www.facebook.com/kerststallenroutealmere


SPORTRONDJE REGENBOOGBUURT (sinds 2022)

Tijdens een (hard)looprondje van ca. 2,5 km kun je op eigen gelegenheid 10 verschillende oefeningen doen bij alledaagse objecten in de openbare ruimte, maar ook bij bijzondere speeltoestellen naar ontwerp van architect Aldo van Eyck.
Elke oefening is eenvoudig, dus geschikt voor elke leeftijd, en wordt uitgelegd in een kort filmpje.
www.regenboogbuurt.nl/sportrondjeregenboogbuurt

Voor moeilijker oefeningen of persoonlijke begeleiding bij je training of bootcamp kun je contact opnemen met onze sportpartner WeLiveHealthy. www.welivehealthy.nl


DUURZAME REGENBOOGBUURT (sinds 2023)

Er is al expo, ontmoeting en rondleiding. Een rondje duurzame regenboogbuurt is in de maak. Een audiotour leidt je straks langs alle duurzame initiatieven die een plek hebben gekregen in de Regenboogbuurt. Dat zijn er vast meer dan je denkt !
www.regenboogbuurt.nl/duurzameregenboogbuurt


NIEUW ! VIND JOUW ALDO IN DE REGENBOOGBUURT (sinds 2024)

Tijdens een rondleiding voor ouders, kunnen hun kinderen een speurtocht doen: Vind jouw Aldo in de Regenboogbuurt ! Een eerbetoon aan Aldo van Eyck, ter gelegenheid van het feit dat deze beroemde architect 25 jaar geleden (in 1999) is overleden.
Het speurtochtformulier is voor het eerst beschikbaar tijdens de rondleiding op zondag 16 juni 2024, tijdens de landelijke Dag van de Architectuur.
www.regenboogbuurt.nl/rondleiding en www.regenboogbuurt.nl/rondleidingopmaat

Naar boven