KERSENBLOESEMFEEST ALMERE

 

In de Regenboogbuurt staan maar liefst 850 (!) Japanse sierkersenbomen. De belangstelling ervoor is in de loop der jaren met de bomen meegegroeid. Het is een hotspot voor fotoshoots geworden.

In 2019 organiseerde Stichting Regenboogbuurt het eerste Kersenbloesemfeest Almere. Sindsdien komt dit (ééndaagse) feest elk jaar terug.

In 2023 is het 25 jaar geleden dat de Regenboogbuurt werd voltooid met de oplevering van de drie Rooie Donders van architect Liesbeth van der Pol, en tevens vieren we alweer het vijfde Kersenbloesemfeest Almere. We maken er een extra feestelijke editie van met vanaf 11 maart al leuke activiteiten; een heus festival ! Feest je ook mee ?

Wanneer ? In de lente ontwikkelt de bloesem zich binnen een paar weken van diep roze knoppen naar bleekroze volle bloei, gevolgd door een sneeuw van vallende blaadjes. Elke fase heeft zijn eigen schoonheid. Wil je op eigen gelegenheid van dit natuurschoon komen genieten ? Check dan hier onze tips.

Kersenbloesemfeest Almere wordt gevierd tijdens de volle bloei van de bloesem. Het is op een zaterdag of een zondag (of maandag tweede Paasdag) in maart/april. Pas kort tevoren kunnen we dag, datum en tijdstip communiceren. Die hangt af van de natuur, de ontwikkeling van de bloesem, de weersverwachting en de regenkans. Heel bijzonder, en vooral: spannend !

Waar ? De Japanse sierkersenbomen (Prunus x Yedoensis) staan verdeeld over twee bloesemlanen in de Regenboogbuurt: Terracottastraat / Sepiastraat en Siennastraat / Zwavelgeelstraat.
Het Kersenbloesemfeest Almere wordt gevierd onder de bloesem aan de Terracottastraat. Zie Google maps

Wat ? Kersenbloesemfeest is van oorsprong een Japans feest en viert de komst van de lente. Essentie van het feest is picknicken onder de bloesem. Aanvulling daarop zijn activiteiten en entertainment voor jong en oud rond het thema Japan.
In de coronalentes werd het feest gevierd met BLOESEM ! exposities, een haikuwedstrijd en een Pop Up Picknick.
Ben jij ook benieuwd hoe het feest er dit jaar uit zal zien ? 

Like en volg de bloesem alert foto’s en alle onderdelen van het feest via: https://www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere en deel vooral je mooiste bloesemfotos op socials via #kersenbloesemfeestalmere

Klik hier voor de filmimpressie van Jan Frans de Hartog, gemaakt tijdens het eerste Kersenbloesemfeest Almere op 30 maart 2019.

Organisatie door Stichting Regenboogbuurt

Met dank aan onze samenwerkingspartners (alfabetisch, sinds 2019):
Aikidojo Poort;
Buurtpreventie Regenboogbuurt;
Creatief Centrum Delen en Meer;
Cultuurhuis Almere Buiten;
DEEN/Dekamarkt Regenboogbuurt;
Erfgoedhuis Almere;
Gemeente Almere/Floriade Parade;
Haiku Kern Almere;
ISO Foto;
Japanse winkel Animere;
Kindercentrum Kunstenmakers;
Kerkcentrum De Wegwijzer;
Kleur in Cultuur;
Kwekerij Almere;
LevensKunst in Beweging;
OBS Het Spectrum;
Pauls IJs;
Postcode Loterij Buurtfonds;
Rabobank Almere;
Restaurant Tang Dynastie/Festijn Culinair;
Stad & Natuur Almere;
Stricker Rozen;
Vindplaats Zenit;
Weet Hoe Je Leeft;
Yakult;
Yama Foodshop;
Yanmar.

Met dank ook aan alle vrijwilligers, in het bijzonder aan Sharella Gobind voor het maken van het logo voor dit evenement, aan Jan Frans de Hartog voor de filmimpressie, gemaakt tijdens het eerste Kersenbloesemfeest Almere op 30 maart 2019 en aan Pauli Langbein Koenders voor de foto, gemaakt tijdens de Pop Up Picknick op 26 maart 2022 onder de kersenbloesem in de Terracottastraat in de Regenboogbuurt Almere.

www.regenboogbuurt.nl/ontdekderegenboogbuurt op een andere manier.

In de regio

Kun je geen genoeg van de bloesem krijgen ? In Bloesempark Amstelveen (in het Amsterdamse Bos) staan 400 kersenbloesembomen: https://www.amsterdamsebos.nl/bloesempark/bloeitijd/

Kun je geen genoeg van Japan krijgen ? In Museum Volkenkunde en het Sieboldhuis in Leiden is veel te zien: https://www.volkenkunde.nl. In de tuin staan ook 11 kersenbloesembomen.

Stichting Regenboogbuurt krijgt geen structurele subsidie. Wij werken met veel vrijwillige inzet, bijdragen in natura en bescheiden budgetten. Sommige kosten zijn echter onvermijdelijk. Bijvoorbeeld voor deze website, drukwerk, expositiematerialen en de organisatie van gratis toegankelijke evenementen zoals Kersenbloesemfeest Almere.

Wil je Kersenbloesemfeest Almere met een bijdrage steunen ? Scan deze QR code en doneer eenmalig een bedrag naar keuze. Dank je wel !