KERSENBLOESEMFEEST ALMERE

 

In de Regenboogbuurt staan maar liefst 850 (!) Japanse sierkersenbomen. De belangstelling ervoor is in de loop der jaren met de bomen meegegroeid. Het is een hotspot voor fotoshoots geworden.

In 2019 organiseerde Stichting Regenboogbuurt het eerste Kersenbloesemfeest Almere. Sindsdien komt dit (ééndaagse) feest elk jaar terug.

Wanneer ? In de lente ontwikkelt de bloesem zich binnen een paar weken van diep roze knoppen naar bleekroze volle bloei, gevolgd door een sneeuw van vallende blaadjes. Elke fase heeft zijn eigen schoonheid.
Het Kersenbloesemfeest Almere wordt gevierd tijdens de volle bloei van de bloesem. Het is op een zaterdag of een zondag (of maandag tweede Paasdag) in maart/april. Hooguit twee weken van tevoren kunnen we dag, datum en tijdstip communiceren. Die hangt af van de ontwikkeling van de bloesem, de weersverwachting en de regenkans. Heel bijzonder, en vooral: spannend !

Waar ? De Japanse sierkersenbomen staan verdeeld over twee bloesemlanen in de Regenboogbuurt: Terracottastraat / Sepiastraat en Siennastraat / Zwavelgeelstraat.
Het Kersenbloesemfeest Almere wordt gevierd onder de bloesem aan de Terracottastraat. Zie Google maps

Wat ? Kersenbloesemfeest is van oorsprong een Japans feest en viert de komst van de lente. Essentie van het feest is picknicken onder de bloesem. Aanvulling daarop zijn activiteiten en entertainment voor jong en oud rond het thema Japan.
In de coronalentes werd het feest gevierd met BLOESEM ! exposities, een haikuwedstrijd en een Pop Up Picknick.
Ben jij ook benieuwd hoe het volgende feest eruit zal zien ? 

Like en volg de bloesem alerts en het evenement via: https://www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere

Organisatie door Stichting Regenboogbuurt

Met dank ook aan alle vrijwilligers, in het bijzonder aan Sharella Gobind voor het maken van het logo voor dit evenement, en aan Pauli Langbein Koenders voor de foto, gemaakt tijdens de Pop Up Picknick op 26 maart 2022 onder de kersenbloesem in de Terracottastraat in de Regenboogbuurt Almere.

www.regenboogbuurt.nl/ontdekderegenboogbuurt op een andere manier.

In de regio

Kunt u geen genoeg van de bloesem krijgen ? In Bloesempark Amstelveen (in het Amsterdamse Bos) staan 400 kersenbloesembomen: https://www.amsterdamsebos.nl/bloesempark/bloeitijd/

Stichting Regenboogbuurt krijgt geen structurele subsidie. Wij werken met veel vrijwillige inzet, bijdragen in natura en bescheiden budgetten. Sommige kosten zijn echter onvermijdelijk. Bijvoorbeeld voor deze website, drukwerk, expositiematerialen en de organisatie van gratis toegankelijke evenementen zoals Kersenbloesemfeest Almere.

Wil je Kersenbloesemfeest Almere met een bijdrage steunen ? Scan deze QR code en doneer eenmalig een bedrag naar keuze. Dank je wel !