Agenda

  • Inloopavond Stichting Regenboogbuurt

Kennis maken, kennis delen!

Stichting Regenboogbuurt wil graag persoonlijk kennismaken met alle bewoners van de Regenboogbuurt. Daarom organiseren we elke maand een inloopavond. We hopen uw vragen te beantwoorden en ideeën uit te wisselen. Ook liggen er een aantal materialen ter inzage. Bijvoorbeeld onze groeiende collectie boeken waarin de Regenboogbuurt een rol speelt. Kom gewoon eens binnenlopen. Koffie en thee staan klaar!

Wanneer? Elke 3e dinsdagavond van de maand (sinds november 2017)
Hoe laat? Van 20.00 tot 21.00 uur

Waar? In wijkkantoor Almere Buiten Midden, Regenboogweg 45 (aan het schoolplein, tegenover Basisschool Het Spectrum).

 

De data in 2019 zijn:

19 feb – 19 mrt – 16 apr – 21 mei – 18 juni – 16 juli – 20 aug – 17 sept – 15 okt – 19 nov – 17 dec

19 juni 2018 Speciaal programma:
Bert de Ronde, amateurfotograaf en winnaar van de fotowedstrijd Regenboogbuurt in Beeld 2017, kwam enthousiast vertellen over fotograferen als hobby. Hij liet veel fotos zien en ook het enige exemplaar van het fotoboekje dat hij over de Regenboogbuurt maakte.

  • Nieuwjaarsbijeenkomst Regenboogbuurt

 

 

 

 

2019:

Donderdag 24 januari 19.00-21.00 in het wijkkantoor, in samenwerking met het Wijkteam Almere Buiten Midden, Buurtpreventie Regenboogbuurt en Repair Café Regenboogbuurt. Alle bewoners zijn welkom!

  • Regenboogbuurt Schoon

Er is helaas genoeg zwerfvuil voor iedereen. We weten dat veel bewoners zich hieraan ergeren.  Goed voorbeeld doet goed volgen. Door het zwerfvuil zelf op te rapen, worden anderen hopelijk gestimuleerd om bewuster om te gaan met hun leefomgeving. Daarnaast is het leuk om je buren te leren kennen, samen te wandelen en tegelijkertijd de leefbaarheid van de buurt te verbeteren. Stichting Regenboogbuurt steunt daarom deze initiatieven:

Elke eerste zondag van de maand  om 10.00 uur verzamelen bij Pastelstraat 156; lopen in de Pastelstraat. Contactpersoon: Jeroen Groot.
Elke zondag om 12.00 uur verzamelen bij Siennastraat 215; lopen elke keer in een ander deel van de buurt. Contactpersoon: Nicky van Riel.
Grijpers, handschoenen en vuilniszakken zijn op beide locaties aanwezig. Aanmelden is niet nodig, er zit geen verplichting aan, na afloop wordt er gezamenlijk iets gedronken en uiteraard is iedereen welkom!

Wilt u zelf ook een Regenboogbuurt Schoon initiatief opzetten en leren van ervaringen?
Neem dan gerust contact op met de initiatiefnemers.
Start u zelf ook een Regenboogbuurt Schoon-initiatief en wilt u dit op de website vermeld hebben? Stuur dan even een berichtje naar info@regenboogbuurt.nl

  • Landelijke Architectuurdagen

2019:

  • Landelijke Open Monumentendagen

2019: het weekend van 14 en 15 september

  • Wandelen door de Regenboogbuurt onder leiding van een lokale gids

Altijd mogelijk op afspraak.

Meer informatie? Mail naar info@regenboogbuurt.nl of bel 036-5351479

  • Wandelen door de Regenboogbuurt op eigen gelegenheid

Altijd mogelijk. NIEUW: Rondje Regenboogbuurt

Routesuggestie uit de vorige eeuw: Casla Wandeling