Open Monumenten dag in de Regenboogbuurt

Als jong cultureel erfgoed van Almere doet de Regenboogbuurt natuurlijk mee aan de landelijke Open Monumenten Dag in september. In samenwerking met Erfgoedhuis Almere laat Stichting Regenboogbuurt je deze bijzondere kleurrijke buurt op verschillende manieren beleven.

In 2023 werd Open Monumenten Dag in de Regenboogbuurt gevierd op zondagmiddag 10 september. Het landelijke thema was: Levend/Immaterieel erfgoed. Daarom legden we de focus op Kersenbloesemfeest Almere in de Regenboogbuurt als immaterieel erfgoed Almere.

Er was een gevarieerd programma voor jong en oud met expositie, maquettes, workshops, filmmateriaal, rondleidingen en Japanse verhalen. Omdat de bloesem natuurlijk niet bloeide maar de eerste bladeren al rood kleurden, kwam behalve Hanami ook Koyo/Momiji aan bod. Een nieuwe film over de bloesemlanen ter gelegenheid van 25 jaar Regenboogbuurt beleefde haar premiere. Klik hier voor meer info over Kersenbloesemfeest Almere.

 

Organisatie door Stichting Regenboogbuurt

Met dank aan onze samenwerkingspartners (alfabetisch, sinds 2017):
DEEN/Dekamarkt Regenboogbuurt;
Dirk van den Broek supermarkt Almere Buiten;
Erfgoedhuis Almere;
Gemeente Almere;
Kindercentrum Kunstenmakers;
Kleur in Cultuur;
Philadelphia Wonen in Almere;
Postcode Loterij Buurtfonds;
Stricker Rozen;
Wijkteam Almere Buiten Oost.

Met dank ook aan alle vrijwilligers, in het bijzonder aan de leden van het maquette team: Emile Kriele, Frans Luke, Mar Siersema, Paul Frankvoort en Ruud Boumans (†). Dank ook aan Erfgoedhuis Almere voor de foto, gemaakt tijdens de Open Monumenten Dag op 10 september 2022 in het wijkkantoor in de Regenboogbuurt Almere.

www.regenboogbuurt.nl/ontdekderegenboogbuurt op een andere manier.