Expositie: BLOESEM! VERLENGD TOT 1 JULI !

Expositie: BLOESEM!

VERLENGD TOT 1 JULI !

Stichting Regenboogbuurt en Erfgoedhuis Almere hebben samen een expositie gemaakt over het Kersenbloesemfeest Almere. Vanaf de week van 20 april is de expositie BLOESEM! te zien verspreid over op 5 (!) expolocaties in Almere Buiten.

Op de hoofdlocatie, de Erfgoedetalage aan het Baltimoreplein (Naast de fietsenstalling), leer je via enkele tekstpanelen meer over het Kersenbloesemfeest als immaterieel erfgoed van Japan en Almere. Op deze en alle andere expositielocaties zijn afdrukken van foto’s, tekeningen en schilderijen, en ook enkele originele werken, te zien van de bloesembomen in de Regenboogbuurt. Al deze werken zijn ingezonden door bewoners van Almere en andere bezoekers van de bloesemlanen. De jongste inzender is 5 jaar, de jongste fotografen zijn 9 jaar.

De expositie is tot 1 juli gratis en coronaproof 24/7 te zien in de Erfgoedetalage (Baltimoreplein 112) en in de ramen van Creatief Centrum Delen en Meer (Noordeinde 56), Kerkcentrum De Wegwijzer (Makassarweg 80) en Basisschool Het Spectrum (Regenboogweg 47). Tot 1 juli is als bonuslocatie Cultuurhuis Almere Buiten-in-wording toegevoegd (Baltimoreplein 106).

Er is een bloesemroute uitgezet voor een wandeling of fietstocht langs alle locaties. Deze komt ook langs de twee lanen met samen 850 (!) Japanse sierkersenbomen in de Regenboogbuurt, waar de meeste inzenders hun werk hebben gemaakt. De route is aangegeven op de plattegrond hieronder. Veel plezier!

Volg ontwikkelingen rond de bloesem en de expositie via www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere

Downloaden kan ook via: BLOESEMROUTE.