Eerste Kersenbloesemfeest Almere 2019 in de Regenboogbuurt

  

 

In 1998 werd de Regenboogbuurt voltooid met de oplevering van de drie Rode Donders van architect Liesbeth van der Pol. In 2019 is de buurt 21 jaar oud en dus: volwassen. Dat geldt ook voor de 850 (!) Japanse sierkersenbomen, die essentieel onderdeel zijn van de originele ontwerpvisie van de Regenboogbuurt. 2019 is daarmee het perfecte jaar voor het allereerste Kersenbloesemfeest Almere. In de Regenboogbuurt natuurlijk! Feest u ook mee?

Stichting Regenboogbuurt en VINDplaats Zenit organiseren gezamenlijk dit nieuwe feest in Almere Buiten. Het draait om de Japanse traditie om samen met vrienden, familie en buren te picknicken onder de kersenbloesembomen. De uitbundige bloei viert het begin van de lente, de korte bloeiperiode en de ‘sneeuw’ van vallende bloemblaadjes herinnert aan de vergankelijkheid van het leven.

Onder de Japanse sierkersen op een klein deel van de grasstrook langs het fietspad aan de Terracottastraat komen wat tafels en bankjes. Natuurlijk mag u zelf ook kleden, kussens en dekens meenemen om op te zitten.

U mag zelf een picknickmand met eten en drinken meenemen, maar u kunt ook ter plaatse een speciaal Sakura Menu bestellen. Dit wordt door Restaurant Tang Dynastie bij uw favoriete plekje onder de bloesembomen bezorgd. Bij het karretje van Paul kunt u terecht voor een ijselijk lekker toetje met keuze uit Japanse favorieten als groen wasabi-, zwart sesam- of roze chocolade ijs. Hoe lekker is dat?

Het picknicken wordt opgeluisterd met gratis entertainment en activiteiten voor jong en oud rond het thema Japan. Denk aan: papiervouwen (origami), kersenbloesempjes haken, bloesemtakken knutselen, sudokus maken, Oosterse beweegkunst, etc. Kinderen kunnen zich binnen het thema laten schminken, bijvoorbeeld als geisha. Fotograaf Pauli Langbein zet je graag in stijl op de foto. En dit is nog niet alles!

Wat denk je van een wandeling met een gids onder de bloesembomen? Tijdens de wandeling van ruim 1,5 km leer je op de heenweg meer over de betekenis van Sakura en de achtergronden van het Japanse kersenbloesemfeest. Op de terugweg hoor je alles over de Regenboogbuurt als bewoond Arboretum, de keuze voor de geënte Japanse sierkersenbomen, en hoe de Regenboogbuurt met Japan verbonden is.

 

Het feest en alle activiteiten zijn GRATIS!

Het is een hele uitdaging; een feest organiseren zonder dat de datum vaststaat. Want wij bepalen de datum niet, nee, dat doet de natuur voor ons! Het wordt een zaterdag of zondag, tussen eind maart en half april, afhankelijk van de bloesem en de weersverwachting.
Ca. twee weken van tevoren pas kunnen we de dag, datum en tijdstip communiceren.
Heel bijzonder, en vooral: spannend!

Het programma ‘Goedemorgen Nederland’ besteedde in 2018 met dit filmpje van Omroep Flevoland op landelijke tv aandacht aan de kersenbloesem in de Regenboogbuurt.
Klik hier voor de filmopname. 

Volg ons op facebook voor de meest actuele informatie over Kersenbloesemfeest Almere 2019 en vooral: mis het feest niet!
www.facebook.com/kersenbloesemfeestalmere