Open monumentendagen 2017 vervolg

Ruim 150 (!) mensen hebben dit weekend tijdens de Open Monumenten Dagen onze locaties en activiteiten in de Regenboogbuurt bezocht. Mensen uit de buurt, uit Almere, maar ook van (ver) daarbuiten. Er zijn mooie verhalen verteld en veel ervaringen met elkaar gedeeld.
Het was al met al een geweldige evenement! Dit alles was alleen mogelijk dankzij de inzet van een flink aantal vrijwilligers. Mede namens de gemeente Almere bedankt het bestuur van Stichting Regenboogbuurt iedereen heel hartelijk voor jullie enorme inzet!

Regenboogbuurt doet mee met Open monumentendagen 2017

LOCATIE 1:

Wijkkantoor aan de Regenboogweg 45 (tussen supermarkt en school); Van daaruit starten wandelingen: De Rode Donders van architect Liesbeth van der Pol zijn de bekendste gebouwen van de Regenboogbuurt. Maar daarachter ligt nog veel meer moois. Er zijn prachtige straten en fraaie hofjes, waar de bebouwing en beplanting qua kleur helemaal op elkaar zijn afgestemd. Vele bekende architecten hebben er een bijdrage aan geleverd. Het is de enige woonwijk ter wereld waar kleur zo essentieel, grootschalig, gedetailleerd en geregisseerd is toegepast.

Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers.

Tijdens de Open Monumenten Dagen op 9 en 10 september start er elk heel uur een (gratis) wandeling vanaf het wijkkantoor door de Regenboogbuurt; de eerste om 10.00 uur, de laatste om 15.00 uur. Duur: 1 ½ uur. Iedereen is welkom! Wandel mee met onze lokale gidsen, en vraag hen wat u altijd al wilde weten over deze bijzondere buurt. Haar ontstaansgeschiedenis, verrassende feiten, leuke weetjes, smeuïge anekdotes. Ervaar wat kleur met u doet, zelfs als het weer misschien wat minder mooi is. De wandeling is ook geschikt voor rolstoelers, scootmobielen en kinderwagens.
Er is een gratis leenrolstoel beschikbaar.

Speciaal voor de OMD: In de route van elke wandeling kom je op een plek waar je normaal gesproken niet komt.

Speciaal voor de OMD: In de route van elke wandeling is een VerrassingsHuis opgenomen; dit huis is niet open voor bezoek maar er is voor de deur een meet and greet met een bekende Almeerse die de Regenboogbuurt op haar eigen manier kleur heeft gegeven; zij zal zelf vertellen hoe en waarom ze dat deed  

In het wijkkantoor is ook de bekendmaking van de winnaar van de Fotowedstrijd Regenboogbuurt in Beeld: Resultaat van de fotowedstrijd Regenboogbuurt in Beeld: maar liefst 27 deelnemers en 95 fotos… dat wordt nog spannennnnnnd. De 10 winnende fotos worden in oktober in het stadhuis tentoongesteld. Op zaterdag 9 september 2017 tijdens de Open Monumenten Dagen worden deze winnende fotos om 16.00 bekend gemaakt in het wijkkantoor aan de Regenboogweg 45 (tussen school en supermarkt). Iedereen is welkom! Let op: dit staat niet in de OMD flyer.

LOCATIE 2:

Siennastraat 215: Dit is een Open Gebouw; Het is een rijtjeswoning met o.a. heel bijzondere voordeuren van architect Claudia Hoekwater.

Ontvangst met koffie, thee of limonade en iets lekkers.

Voor de deur van Siennastraat 215 zijn Oudhollandse Regenboog Spelen; Creatief Huiskamer Café Regenboogbuurt organiseert samen met een ploeg vrijwilligers kleurrijke spelletjes en opdrachten voor kinderen. Bij elk onderdeel krijg je een stickertje op een spaarkaart, en bij een volle spaarkaart een verrassing!

LOCATIE 3:

Chartreusestraat 30: Dit is een Open Gebouw: In de Regenboogbuurt kun je gewoon wonen in je eigen woontoren! Neem een kijkje in één van de 42 Tower Houses van architecten Aldo van Eyck ism Julyan en Tess Wickham.

Let op: Deze staat niet in de OMD flyer en is alléén open op zaterdag.

LOCATIE 4:

De locatie van het VerrassingsHuis blijft geheim. Die maken we niet openbaar bekend. Deze locatie is speciaal onderdeel van de wandelingen tijdens de OMD, en je kunt tijdens de OMD deze locatie ook opvragen bij 1 van de 3 andere locaties in de Regenboogbuurt, of bij het centrale infopunt bij het Erfgoedhuis Almere aan het Baltimoreplein (naast de bibliotheek) in Almere-Buiten.

Meer info over de Open Monumentendagen op: www.almere.nl/openmonumentendag

Download hier de flyer van de Open Monumentendagen:
https://www.almere.nl/fileadmin/user_upload/OPEN_MONUMENTENDAG_DEF_LR_voorWebsite.pdf

Iedereen een heel fijn Open Monumentenweekend.