Regenboogbuurt meest Iconische buurt van Almere

Op 16 februari 2017 werden de resultaten van de inventarisatie Iconen van Almere gepresenteerd.

De ‘Villa voor een Trompettist’ in Noorderplassen won de publieksinventarisatie met 230 stemmen. Gevolgd door de Regenboogbuurt in Almere Buiten met 201 stemmen. Kerkcentrum Goede Rede in Haven werd derde met 145 stemmen.
De Regenboogbuurt scoorde als geheel beter dan alle afzonderlijke projecten uit de Regenboogbuurt in de lijst bij elkaar opgeteld en eindigde als enige woonwijk in de top 3.

Klik hier voor de resultaten van de publieksinventarisatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De professionals besloten tot een splitsing in vier categorieën: voorgeschiedenis/pionierstijd, groen/blauw (natuur), rood (bijzondere gebouwen of stedenbouwkundige ensembles) en kunst. In de categorie rood benadrukten zij voor de Regenboogbuurt de integrale ontwikkeling van het kleurenplan samen met de beplanting, en benoemden behalve enkele projecten met aansprekende (bij)namen ‘Rode Donders’, ‘Klein India’ en ‘Tower Houses’, ook de ‘lange gevelwand van Geurst en Schulze’ aan de Spectrumdreef.
Deze wand ligt feitelijk aan de Terracottastraat, loopt door naar de Scharlakenstraat en Siennastraat en is indertijd ontworpen voor woningbouwcorporatie WVA, nu Ymere.

Klik hier voor de resultaten van de professionele inventarisatie.